Vicky Cornell, änkan till Chris Cornell, har lämnat in en ny rättegång mot de överlevande medlemmarna i Soundgarden, påpekar Variety. Enligt domstolsdokument som Pitchfork har visat hävdar Vicky Cornell att hon erbjöds mindre än 300 000 $ buyout av bandets återstående medlemmar: Kim Thayil, Matt Cameron och Hunter Benedict Shepherd. Klagomålet, som inlämnades igår (16 februari) vid en tingsrätt i USA i Seattle, hänvisar till uppköpserbjudandet som ”en skurkligt låg siffra. Cornell söker en rättslig värdering av Chris Cornells intresse för Soundgardens tillgångar, inklusive varor och framtida turneringsintäkter.

Rättegången hävdar att Soundgardens uppköpserbjudande inte var i god tro, och att den föreslagna siffran “inte uppgår till de royaltyer som Vicky fick från Soundgardens mästerinspelningar enbart 2018.” Klagomålet tillade att Soundgarden gjorde sitt utköpserbjudande till Cornell efter att ha fått ett erbjudande från en musikinvesterare, som erbjöd sig att köpa Soundgardens masterinspelningar ensam för 16 miljoner dollar.

Cornells klagomål säger att hon tvingades väcka talan efter att ha gjort två moterbjudanden till bandet. Den 17 december 2020 erbjöd hon Thayil, Cameron och Shepherd $ 4 miljoner vardera för sina kollektiva intressen i Soundgarden. Bandet avvisade därefter erbjudandet och uppgav att de inte hade något intresse av det “eftersom dessa intressen representerar deras kreativa livsverk.” Cornell erbjöd sedan varje medlem 7 miljoner dollar, vilket de förkastade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *